top of page
Pernilla Enmark.jpg

Pernilla Enmark

Författare

Vill du komma i kontakt med Pernilla?

Du når henne per mail.

Mejl:

  • Facebook
  • Instagram

Om

Pernilla Enmark skriver romance, feelgood och relationsdrama, ofta med historiska inslag. Hennes noveller handlar om hur relationer och kärlek påverkar och leder oss, men i berätt-elserna finns det också ofta ett mörker, vilket ger livsöden som berör.
I början av 2022 kom hennes första långnovell, I tystnaden fanns sanningen. Det är en relationsnovell med historiska inslag. Idéen till novellen fick Pernilla när hon läste sin morfars
brev, vilka han hade skrivit när han låg inkallad vid norska gränsen under beredskapsåren. I denna fiktiva novell skildras soldatlivet med avstamp ur brev och faktaböcker.


I slutet av 2023 kom Pernillas andra långnovell, Under Mallorcas sol. Det är en fiktiv novell som utspelar sig på Mallorca, en ön där hon både semestrat och arbetat en säsong. Novellen handlar om den första kärleken, den som man naivt tror ska vara för evigt, men också om hur livets orättvisor påverkar oss. En novell om att välja livet.
 

Pernilla medverkar också med noveller i fem antologier, bland annat Jul igen 2022. Hon har också fått flera dikter utgivna i antologier och digitalt. Till vardags arbetar Pernilla som svensklärare på en högstadieskola. Hon har två utflugna barn
och ett barnbarn. Hon lever tillsammans med sin sambo och goldendoodlen Hilma i Norsjövallen, en by i Västerbottens inland. Under 2024 kommer hennes debutroman Arvinge
saknad.

Utgivna titlar via Tales from the heart

Kommande3.png

UNDER MALLORCAS SOL

Tolv år tidigare hade jag hals över huvud lämnat ön som jag älskade och kommit att kalla mitt hem. Intentionen hade varit att aldrig återvända, trots det satt jag nu på ett plan på väg tillbaka. Det skulle bli både roligt och omtumlande att återse ön, men jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat förställa mig att det skulle bli så känslosamt. Strosande längs efter Alcúdias strand mindes jag dagar med kaos och sorg, men också mötet med den största av kärlekar. Den som omkullkastar allt.

 

Det var inte för att återuppleva ön eller minnena som jag klev av planet på Palmas flygplats. Allt som hade hänt och såren det gett, hade jag fått hjälp att bearbeta. Idag var de bara ytterligare ärr som visade att jag hade levt. Och älskat. Jag hade gått vidare och var klar med allt som året under Mallorcas sol hade burit med sig. Trodde jag.

 

Men livet hade inte gett mig något annat val än att återvända.

Kommande3.png

I TYSTNADEN FANNS SANNINGEN

Kommande ...

Köp här >>
Köp här >>
Kommande3.png

DE FALLNA LÖVENS BLEKHET

Kommande ...

Kommande3.png

ARVET

Kommande ...

Köp här >>
Köp här >>
Klippor med utsikt över stranden
bottom of page